עמידה מול קהל יכולה להיות מעמד מלחיץ במיוחד – כיצד הלחץ קשור לנשירת שיער בנשים ובגברים?

עמידה מול קהל יכולה להיות מעמד מלחיץ במיוחד – כיצד הלחץ קשור לנשירת שיער בנשים ובגברים?

אם גם אתם בחרתם במקצוע עריכת הדין אתם כנראה מודעים היטב ללחץ ולמתח הרב שמביאה איתה העבודה מדי יום. לעמוד בעשרות דדליינים ולבצע עבודות חקר מעמיקות, להתעדכן בפסקי דין חשובים כדי להעניק ללקוחות שירות טוב יותר ובעיקר לעמוד מול קהל של שופטים, פרקליטים והציבור הרחב בדיונים בבית המשפט – כל אלו מעמיסים לא מעט מתח על הכתפיים. ומה המשמעות לכך? ובכן – לחץ ומתח כרוניים עושים לא מעט בעיות בגוף ואחת מהן היא נשירת שיער אצל גברים ונשים כאחד. בואו ננסה להבין איך בדיוק הלחץ משפיע ומה אפשר לעשות עם זה.

נשירת שיער – למה זה בכלל קורה?

לחץ ומתח נפשי זה גורם אחד לנשירת שיער, אבל חשוב לדעת שיש לכך עוד סיבות רבות וכדי להבין איך לטפל בבעיה חשוב להבין קודם כל את המקור שלה. כאן תוכלו למצוא מידע בנושא התקרחות ואובדן שיער אצל נשים וגברים וכל הסיבות האפשריות לכך ומכאן נעבור לדבר על אובדן שיער כתוצאה ממתח נפשי.

מה הקשר בין לחץ ומתח נפשי לבין אובדן ונשירת שיער?

מתח יכול להוביל לנשירת שיער על ידי שיבוש מחזור צמיחת השיער הרגיל. כאשר אנו חווים מתח הגוף שלו משחרר קורטיזול – הורמון שיכול לקצר את שלב הצמיחה של מחזור השערה ובעצם מגביר את הקצב של נשירת השיער. מתח על בסיס כרוני עלול לגרום לשיער להיראות דק ושביר יותר ובסופו של דבר זה משהו שיוביל לנשירת שיער. נשירת שיער הקשורה לסטרס יכולה לבוא לידי ביטוי בכמה דרכים לרבות טלוגן אפלוביום, מצב שבו כמות משמעותית של שיער נכנסת לשלב המנוחה ונושרת או אלופציה אראטה, סוג של מחלה אוטואימונית שגורמת לנשירת שיער בקרקפת ובאזורים אחרים בגוף.

איך אפשר בנשירת שיער כתוצאה מלחץ בדרכים טבעיות?

  1. עיסוי קרקפת: עיסוי קרקפת יכול לעזור להגביר את זרימת הדם לזקיקי השיער ולקדם צמיחת שיער בריאה. עיסוי הקרקפת במשך כמה דקות בכל יום זו גם דרך יעילה ומרגיעה להפחתת מתח, מה שיאפשר שיפור של הצמיחה בעקיפין.
  2. תוספי תזונה: צמחי מרפא מסוימים כמו ג'ינסנג וביוטין, יכולים לעזור לקדם את צמיחת השיער ולמנוע נשירת שיער. אפשר לצרוך את הצמחים כמו שהם, אבל לא תמיד קל למצוא את כולם. שווה בהחלט להיעזר בתוספי תזונה המכילים ריכוז מדויק של כל אותם צמחי מרפא שיכולים לסייע.
  3. שמנים אתריים: שמנים אתריים כמו שמן רוזמרין, לבנדר ועץ ארז יכולים לעזור להמריץ את צמיחת השיער ולשפר את הבריאות הכללית של הקרקפת. ניתן להוסיף כמה טיפות של שמן אתרי לשמפו או למרכך, או לערבב אותו עם שמן אחר למהילה (למשל שמן זית) ולעסות ישירות לתוך הקרקפת.
  4. תזונה בריאה: הקפדה על תזונה עשירה בוויטמינים ומינרלים כגון ברזל, אבץ וויטמינים B ו-C, יכולה לעזור ולשפר את בריאות השיער ואף למנוע נשירת שיער.

 

 

כשהמתח הוא הטריגר – חשוב להתמודד אתו במיוחד

לבסוף זכרו שאם הבעיה שלכם היא מתח כרוני ולחץ על בסיס קבוע – נשירת השיער היא רק סימפטום אחד וזה משהו שיכול לגרום לבעיות חמורות יותר אפילו ולכן חשוב לטפל בה מהשורש. נסו לאמץ טכניקות להרפיה והפחתת מתחים כמו מדיטציה, יוגה, שחייה, פעילות גופנית וכדומה כדי להפחית מהמתח היומיומי, דבר מה שבהחלט עשוי להתבטא בעצירת הנשירה ובצמיחה מחודשת של שיער בריא וחזק הרבה יותר.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות