למה חובה לעשות ביטוח רכב על פי החוק?

למה חובה לעשות ביטוח רכב על פי החוק?

שימוש ברכב פרטי או רכבים לעסק, מהווה דבר מורכב מהיבטים רבים. בין השאר, ישנה מורכבות שמכניסים החוקים המחייבים השונים, כולל החובה לבטח את הרכב. מדוע בעצם ביטוח כזה הוא חובה? איזה ביטוח מוגדר כחובה ואיזה לא? ומה עוד מעניין וכדאי שתדעו על נושא זה? בסקירה הבאה,  נסביר זאת באופן מסודר ונרחיב מעט.

נושא שחיוני לבטח

ביטוח מעורב בחיינו באופנים רבים ועבור האדם הממוצע, תשלומי ביטוח הם חלק קבוע ומשמעותי מההוצאות החודשיות. במקביל, רכב הוא נושא שעמוס בסיכונים ומובן מדוע ביטוח מעורב מאוד גם בתחום זה. כיום, ניתן לבטח ביטוח רכב לכל סוגי הרכבים, באופן קל ואפילו דרך האינטרנט. עם זאת, מה בדיוק תרכשו במסגרת ביטוח כזה, זו שאלה שפותחת פתח לאפשרויות רבות. מחד, ישנו ביטוח החובה שחייבים לעשות. מאידך, ביטוחי רשות שונים. למעשה, גם ביטוח החובה מציג גמישות מסוימת במחיר ובאפשרויות. כך שיש כאן לא מעט במה להתעמק.

למה זה חובה?

לפי החוק, אסור לנהוג ברכב, שאינו מבוטח באופן שהחוק מחייב. עשויים להיות ביטוחים נוספים מעבר לכך, אך החוק מגדיר מינימום מסוים שחייבים תמיד לעשות. הרעיון בכך, הוא שמקרי תאונה עשויים להביא לצורך להשקיע סכומי כסף גדולים, סביב נזקי גוף שנגרמו במסגרתה. לא תמיד יש לנפגע או לפוגע סכומים כאלה. מאחר שזה ביטוח חובה, מובטח שחברת הביטוח תשלם זאת.

סוגי הביטוח השונים

ביטוחי רכב יכולים להיות במגוון רחב של אפשרויות ושילובים. אך בפועל, אלה סוגי ביטוח הרכב העיקריים:

 

 

  • "ביטוח חובה" – מכסה פציעה או אפילו מוות, כתוצאה מתאונת רכב. הכיסוי מתייחס לכל הנמצאים ברכב, כולל נהג ונוסעים וגם למי שנפצעו עקב היותם מסביב לרכב בזמן התאונה. הביטוח לא מתייחס לשאלת "אשמת" הנהג בתאונה.
  • ביטוח מקיף – ביטוח מקיף או "ביטוח רכוש", הוא ביטוח שאיננו חובה והוא מתייחס לפגיעה ברכוש.
  • ביטוח צד ג – ביטוח למקרים של נזק שהרכב גרם לרכוש של אדם או גורם אחר.
  • ביטוח עצמי – ביטוח שמתייחס לנזקים, אשר נגרמו בעקבות התאונה לרכב עצמו.

עוד נקודות חשובות

כדאי לקחת בחשבון בנושא זה, עוד כמה נקודות חשובות:

  • היבטי עלויות – ביטוח הרכב מצטברים בפועל, להיקפי עלויות לא מבוטלים בכלל. מאחר שחלקם הוא כאמור חובה, הדבר משפיע על העלות המינימאלית שנאלצים לשלם עבור ביטוח הרכב. עלות ביטוח החובה איננה קבועה או מוגדרת מראש בחוק. היא מושפעת מגורמים רבים, בהם היסטוריית השימוש הבטוח ברכב, גיל הנהג וכן מצב הרכב מבחינה בטיחותית. כמו כן, יש תחרות רבה בשוק ביטוח הרכב וחברות ביטוח שונות מציעות ביטוח כזה בעלויות מעט שונות.
  • השתתפות עצמית – "השתתפות עצמית" עשויה להיות גם בביטוח חובה לרכב. כלומר, ביטוח חובה שיעלה לכם פחות, תמורת זאת שבמקרה תאונה, הביטוח ישלם רק מעבר לסכום מסוים.
  • עונש אפשרי – החובה לבטח בצורה כזו את הרכב, מתבטאת גם בעונשים משמעותיים על נהג שנתפס נוהג ללא רישיון חובה או שהיה מעורב בתאונה. העונשים תלויים במשתנים שונים והם עשויים להתבטא אפילו במאסר.
  • האותיות הקטנות – ההבדלים בין פרטי הביטוחים השונים, כולל ביטוח חובה, מתבטאים בדקויות רבות. משתלם להשקיע את הזמן, בכדי ללמוד אותן ובעיקר להבין את השלכותיהן. כך תוכלו להשיג שתי תועלות עקרוניות. מחד, להבטיח קבלת המענה האופטימאלי בשעת צרה. כזה שמתאים לכם אישית ככל הניתן. מאידך, תוכלו בצורה כזו להוזיל את ביטוח החובה וביטוח הרכב בכלל.

לסיכום

זהו בהחלט נושא שבו לא כדאי לקחת סיכונים – עשו ביטוח חובה!  תמיד תוכלו להשוות בין הצעות שונות ובכך, לצמצם את ה"נזק" הכספי החודשי שיש בכך עבורכם.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות