לימודי משפטים: תנאי קבלה קלים משחשבתם

לימודי משפטים: תנאי קבלה קלים משחשבתם

אין זו התחלה של בדיחה שכל אמא הייתה שמחה לשמוע שהילד שלה יהיה עורך דין (או רופא כמובן), אך מצד שני זו גם לא בדיחה להתקבל ללימודים, במיוחד כשידוע לכל שהתנאים אינם קלים: הבגרות צריכה להיות מעל 90 ואילו הפסיכומטרי מעל 700 – שני אלמנטים מרתיעים. עם זאת, טוב לדעת שאין זו אמת גמורה אלא רק אמת חלקית, ולצד העובדה שבלימודי המשפטים תשתמשו לא מעט בחצאי אמיתות, בינתיים אתם מוזמנים ללמוד מהן העובדות בשטח, כאשר מראש נרמז שהן די מגוונות.

רצון מניע

אז מה צריך בכדי להתקבל ללימודי משפטים? ובכן ראשית כל רצון עז שמוביל קדימה, וזאת כי אותו רצון הוא זה שיניע למצוא דלת פתוחה במקום שתיים אחרות שנסגרו באופן הרמטי ורצון הוא זה שיניע לשנן היטב את החומר ולהיות נוכחים בקורסים השונים. אך מהי נקודת ההתחלה אתם שואלים? ובכן הנתונים שכבר ציינו (ציון בגרות משוקלל מעל 90 וציון פסיכומטרי מעל 700) מתייחסים למועמדים שניגשים לאוניברסיטאות השונות, אך מי שמוכן לבחון חלופות, יגלה תנאים הרבה פחות מורכבים, אם רק מגישים מועמדות במכללות הפרטיות.

לצד אוניברסיטה ישנה מכללה

אז מהם תנאי הקבלה במכללות? ובכן פה כבר מדובר בסיפור אחר לגמרי, ניתן להסתפק בציון פסיכומטרי של מעל 600 ואף מדהים לגלות שיש מכללות שכלל אינן דורשות לעבור פסיכומטרי. להלן הצצה לתנאי הקבלה שמעמידים המוסדות השונים, אם כי מראש נחדד שהתנאים עשויים להשתנות בקלות וללא התראה מקדימה. שנדגים? "המרכז האקדמי לשערי משפט" דורש ציון משוקלל של למעלה מ90, 4 יחידות אנגלית (מינימום ציון 70) ובנוסף נדרשים לעבור מבחן בעברית. הבינתחומי משכלל את ציון הפסיכומטרי עם ציון הבגרות ואף מתייחס למכתבי המלצה, אוניברסיטת ת"א דורשת מעל 600 בפסיכומטרי וממוצע בגרות מעל 85, אוניברסיטת חיפה דורשת בגרות מלאה וציון סכם שעומד על 665 ומעלה ,ו"הקריה האקדמית קרית אונו" דורשת ממוצע ציוני בגרות מעל 94, לעבור ראיון אישי וציון פסיכומטרי מעל 650.

משפטים

תנאי קבלה עבור אנשים מעל גיל 30

כיום יותר ויותר אנשים מעל לגיל 30 מבקשים תואר במשפטים, אם כי רק בשלב זה בחייהם הם באמת הבינו במה ירצו לעסוק, ואם כי מדובר בתחום שמשלים נדבך מהותי בעיסוק היומיומי. בכל אופן טוב לדעת שאנשים מעל לגיל 30 אינם צריכים בגרות מלאה, אלא קבלתם מותנית בציון הפסיכומטרי ובציון המכינה הייעודית לבני שלושים פלוס, כאשר לא פעם משלים את התמונה ראיון אישי. כמו כן, בלא מעט מוסדות לימוד מתחשבים ברקע ובניסיון התעסוקתי של אותם מועמדים בני 30 פלוס.

תילחמו על המקום שלכם

לבסוף נציין שהרבה פעמים שווה לקחת עוד שנה לטובת שיפור בגרויות, לשקול לימודים בחו"ל, להתפשר על המכללה הרצויה, או לחכות לגיל 30 (בהנחה שקרובים לגיל). בכול אופן, מי שחש שזהו המקצוע עבורו צריך להאמין, לברר היטב ולהשקיע, גם אם זה דורש לעבור פסיכומטרי נוסף. בהצלחה!

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות