מהן הזכויות של חולי סוכרת בחוק?

מהן הזכויות של חולי סוכרת בחוק?

בשנת 2006 מחלת הסוכרת הוגדרה כמגפה, ואכן בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בכמות החולים. מדובר במחלה שנוגעת לפעילות המערכת המטבולית והיא צפויה להגדיל את הנוכחות שלה באופן ניכר. מחלה זו מובילה לפגיעה באיכות החיים ואף עשויה לפגוע בתאי הלבלב. מעבר לכך, המחלה מובילה למגוון תופעות לוואי שפוגעות באופן ניכר באיכות החיים. כך למשל מחלת הסוכרת עשויה להוביל להקאות מרובות, לפגיעה בראייה, לפגיעה בנפח השרירים, לעייפות יתר, לתחושת צמא מוגברת ולהשתנה מרובה. מכאן מי שמוגדר כחולה סוכרת נדרש להיות במעקב ובמקביל יימצא שעומדות לרשותו לא מעט דרכי טיפול. כמו כן, חשוב לדעת שישנה מערכת שלמה של זכויות והטבות שבהחלט מוטב להכיר ולנצל. להלן הסבר מקיף בנושא:

יש שאלות בנושא? כל התשובות במקום אחד!

טרם נעבור לדון אלו זכויות עשויות להגיע מטעם ביטוח לאומי וגופים נוספים, נעצור לציין שאם מבקשים לקבל מידע מקיף אודות המחלה, יש כתובת אחת שמוטב להכיר – כל מה שרציתם לדעת על סוכרת סוג 1 נמצא באתר DYN Store! כך למשל אם רוצים לדעת מה עשוי לעמוד מאחורי המחלה, אלו סוגים קיימים, מהו הקשר לתזונה, מה מגדיר סוכרת נעורים, מה מבדיל בין סוכרת מסוג 1 לבין סוכרת מסוג 2, או מהן דרכי הטיפול, ביקור באתר DYN Store בהחלט יימצא כיעיל. עתה לאחר שיישרנו קו, נעבור להבין לאלו זכויות ניתן לצפות, וזאת כי רבים מהחולים מתמודדים עם קשיי תעסוקה, קשיי השתלבות וקשיים כלכליים, כך שתמיכה בהחלט חשובה.

הטבות רפואיות

ראשית נציין שהשירותים השונים יינתנו בהתאם לשיקול דעת רפואי, וזאת לצד פרק זמן סביר ובמרחק סביר מהיכן שמתגוררים. כמו כן, טיפולים מסוימים לא יינתנו לפני שנוסו טיפולים אחרים. מה עוד? לרוב אפשרי לבחור מי יהיה הגורם המטפל, אם כי קופת החולים רשאית להגביל את היקף הבחירה, אלא אם כן מדובר במקרים מיוחדים, למשל החל טיפול מול מטפל שעמו מבקשים להמשיך. כמו כן, טוב לדעת שעבור חולי סוכרת עומדות מרפאות מקצועיות ויש מגוון בדיקות ועזרים רפואיים שלהם זכאים. מבחינת בדיקות, מדובר בהעמסת סוכר, בבדיקת GHB, בבדיקת C-peptid ובבדיקת פרוקטוזאמין, כאשר ליווי ממושך של דיאטנית גם כן חלק מהמשוואה. מה מבחינת עזרים? ובכן בהרבה מהמקרים זכאים לקבל משאבת אינסולין, דוקרנים לשימוש עצמי, ומכשור לניטור רמת הסוכר.

קצבאות מטעם ביטוח לאומי

חולי סוכרת עשויים להימצא כזכאיים למגוון הטבות וקצבאות – בהתאם לתוצאות התביעה שמגישים לביטוח לאומי. כך למשל ניתן לקבל "קצבת נכות". קצבה זו שמורה למי שבעקבות המחלה נפגע מבחינת הכנסה, כאשר לשם כך יש לקבוע דרגת נכות. מי שאינו יימצא כזכאי, ובמקביל המשפחה שלו אינה מסוגלת להבטיח הכנסה, רשאי להגיש תביעה ל"הבטחת הכנסה". כמו כן, ישנה "קצבת שירותים מיוחדים". זו מיועדת לחולים קשים, או לחולי דיאליזה שזקוקים להשגחה קבועה. במקביל, ישנה "גמלת סיעוד". זו שמורה לחולי סוכרת קשים שנמצאים לאחר גיל פרישה ושזקוקים להשגחה צמודה. מה מעבר לכך? ישנה "קצבת ניידות" ו"גמלת ילד נכה", כאשר מאחורי כל גמלה נמצא תנאי סף.

שלל הטבות נוספות

לצד הנאמר, טוב לדעת שיש לא מעט הטבות נוספות. יש הטבות שנוגעות לתחבורה, כולל הוצאת רישיון וקבלת תו נכה. יש הטבות שנוגעות לתעסוקה, כאשר חוק שווין זכויות מגן מפני הפליה. יש הטבות שנוגעות לחיילים -סוכרת מובילה לפטור אוטומטי ולזכאות להתנדב. יש הטבות שנוגעות למערכת החינוך, למשל הקלות בבחינה הפסיכומטרית, סיוע של הצוות הרפואי בהזרקת אינסולין ואף אפשר לקבל סייעת רפואית. יש הטבות שנוגעות להתניידות, למשל הנחה בתחבורה הציבורית ופטור מתשלום אגרת רישוי וכדומה. שנסכם? מוטב להיות ערים לסך הזכויות ולהקפיד על מעקב רפואי. בריאות!

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות