חוקי רכב בישראל 2020

חוקי רכב בישראל 2020

מחפשים אחר מידע הקשור בחוקי רכב בישראל 2020? אנחנו מזמינים אתכם להתעניין בכל מה שחשוב, רגע לפני שעולים על הכביש. במקרים רבים, ידיעת החוקים מראש עשויה לסייע לכם רבות. למשל, האם אתם מודעים לזכויות השונות שלכם על הכביש ולחובותיכם?

כולנו צריכים להתנייד ממקום למקום, חלקנו בתחבורה ציבורית וחלקנו באמצעות רכבים ישנים וחדשים. אנחנו מציינים את המילים "ישנים" ו"חדשים", היות והחוקיות עשויה להשתנות בין רכב לרכב ובין שנתון לשנתון. בואו נתחיל מזה, שאם יש בבעלותכם רכב בן 20 שנים ומעלה, אתם מחויבים לפי החוק בשני טסטים בשנה לרכב.

נשלם כפול על הטסט אם נחזיק רכב ישן?

זה לא אומר שאתם תשלמו כפול על אגרת רישוי לרכב מאשר אנשים אחרים, אלא זה אומר שאגרת הרישוי שלכם למעשה מתפצלת ל-2. לדוגמה: אם גובה אגרת הרישוי השנתית שלכם היא 1,200 ₪, אז בעלי רכבי אספנות (מעל 20 שנים) ישלמו פעמיים אגרת רישוי, כל אחת על סך 600 ₪.

מעבר לאגרות רישוי, כמובן שחוקי רכב בישראל 2020 כוללים תחתם קטגוריות שונות, חוקים שונים ועוד. יחד עם זאת שחוקי הרכב בישראל שונים ומגוונים, כאשר בוחרים חברה להשכרת רכב (מכל סוג), החוק הוא אותו חוק – לוודא כי אתם מכוסים מבחינת הביטוח. למעשה, גם אם מדובר ברכב פרטי (לא שכור), בכל מקרה אתם לא יכולים לנהוג בו ללא ביטוח.

חוקי רכב

איזה סוג ביטוח רכב מחייב אותנו בחוק לרכשו?

ביטוח חובה. אמנם ביטוח צד ג' וביטוח מקיף הם אופציונאליים ולבחירתכם, אך ביטוח חובה הוא מחויב בחוק, לא משנה אם אתם נוסעים בכבישים, דרכי כורכר, נתיבי עפר, מושבים, יישובים או בכל מקום אחר בארץ. כל עוד אתם מפעילים גלגלים ממונעים על הכביש, אתם מחויבים בביטוח חובה.

חוקי רכב בישראל כוללים כמובן גם חוקי נהיגה פיכחת שונים. בעוד שבעבר היה מותר לנהוג גם אם שתיתם כוס יין בודדת, כיום האיסור הוא על שתיית אלכוהול באופן כללי לפני ובזמן נהיגה. גם אם "שתיתם רק כוס אחת", אל תעלו על ההגה, זו ההמלצה שלנו.

החוק נועד לגונן על כולנו בסופו של דבר

חוקי רכב בישראל גם מחייבים אתכם לנהוג ברכבים מתוחזקים, לפחות מבחינה בטיחותית, מה שמחזיר אותנו לנושא של הטסט השנתי. נסביר: אנחנו לא מתכוונים לכך שאתם מחויבים בחוק לתחזק את הרכב שלכם. אנחנו מתכוונים לכך שעל פי החוק, אתם חייבים לתקן כל ליקוי בטיחותי שיכול לסכן חיים ולגרום לתאונות.

אם כך, במילים אחרות, אתם מחויבים על פי החוק לנהוג ברכב שאינו מהווה סיכון עצמי וסיכון סביבתי. בסופו של דבר, אם ברכבכם יש בעיה בהגה או בגלגלים, אתם מסכנים לא רק את עצמכם, אלא גם את האנשים סביבכם על הכביש ועל המדרכה. בשורה התחתונה? שמרו על החוקים, בין אם הם מוצאים חן בעיניכם או פחות, הם נועדו לגונן על כולנו ולשמור אותנו בטוחים.

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות