שוכרים דירה: שימו לב לפרטי החוזה!

שוכרים דירה: שימו לב לפרטי החוזה!

הרבה שוכרים מרגישים כאילו הם צרכים לומר תודה ולחתום על כל התנאים שמציבים בפניהם, במיוחד אם מדובר במיקום מרכזי ומבוקש. עם זאת, אין זה כלל נכון, אלא חשוב לבחון כראוי את פרטי החוזה, ולו כי מספיקה אי תשומת לב קטנה, על מנת שתמהרו לחפש אחר הדירה הבאה.

הסתייעו בעורך דין

באופן כללי נציין שיש לעבור היטב על החוזה, יש לוודא שהוא אכן תואם את מה שסוכם בע"פ, כאשר אין זה רק מספיק שאתם תעברו עליו, אלא מוטב שגם עורך דין, כי אם לא למדתם משפטים, אתם עשויים ליפול בהבנת הנקרא, בהבנת המונחים ובאופן כללי לפספס סעיפים שנראים תמימים, אך בפועל פועלים נגדכם. יחד עם זאת אין הכרח לשלם לעו"ד, אלא מספיק למצוא חבר קרוב (או בן משפחה) שיעשה עבורכם את העבודה.

חוזה שכירות דירה

שימו לב לנתונים הבאים:

  • מועד התשלום – וודאו שמועד הפירעון של דמי השכירות נופל על יום בחודש שמתאים לכם מבחינת הכנסות והוצאות. לרוב אם רק מסבירים ומבקשים יפה, ניתן לשנות את מועד התשלום.
  • הארכת שכירות – וודאו שישנה אופציה להארכת שכירות אשר כוללת את התנאים של השנה הראשונה, משמע וודאו מראש שבשנה הבאה דמי השכירות לא יזנקו כלפי מעלה.
  • עזיבה – אין לדעת מה יוליד יום ועל כן מראש יש להיערך לתרחיש בו תבקשו לעזוב את הדירה לפני פקיעת החוזה. אי לכך חשוב לוודא שקיים סעיף שמתייחס לנושא, כאשר ראוי לשאוף שהסעיף רק יצריך להודיע כחודשיים מראש, אך גם יש לצפות שהסעיף יחייב למצוא מחליף שיהיה מקובל על בעל הדירה. פה חשוב לדעת שאם המשכיר מסרב לקבל שורת מחליפים ללא סיבה מוצדקת, החוק עומד לצד השוכרים, מתיר למצוא מחליף מבלי לקבל את הסכמת המשכיר.
  • דעו את זכויותיכם – בהנחה והמשכיר מבקש לפנות את השוכר מהדירה (ולו כי הדירה מצריכה שיפוץ מקיף), הוא מחויב להעניק לשוכר כמה חודשי התארגנות לקראת המעבר. וודאו שאכן קיים סעיף שדן בכך.
  • ביקורי פתע – אין לאפשר למשכיר לשבש את שגרת החיים של השוכר, ועל כן מראש יש להסדיר את "ביקורי הפתע", משמע כדאי לוודא שמופיע בחוזה סעיף שמחייב את המשכיר לתאם מראש כל ביקור.
  • צביעת הנכס – הרבה חוזים כוללים סעיף בו הנכס יוחזר מסויד. פה כדאי לחדד שאין צורך להביא צבאי מקצועי, ואף אין לחתום על הסעיף אם מלכתחילה הדירה אינה צבועה כראוי. בהנחה ויש לכם חיית מחמד, ודאו שהחוזה אינו כולל סעיף שמונע זאת.
  • תשלומים שוטפים – חשוב שהחוזה יכלול באופן ברור את גובה ואופי התשלומים הקבועים, קרי ארנונה, מים, דמי ועד בית וחשמל.

ללא בושה

לאור הדברים יש לא מעט דגשים שחשוב להקפיד עליהם כאשר עומדים לחתום על חוזה דירה, ועל כן גם אם לא מצאתם עו"ד בחיק המשפחה (ולשכור אחד זה יקר עבורכם), עדיין חשוב לוודא שאתם מייצגים את הצד שלכם בכבוד – אל תתביישו להציף שאלות ובקשות, להצביע על אי הבנות ולבקש להוסיף סעיפים שמשרתים את האינטרסים שלכם.

רגע לקראת כניסה

אם נסכם, נציין שבאופן כללי חשוב לבדוק מהו גובה שכ"ד ומהו בדיוק כולל, כיצד הוא מתעדכן ועד מתי הוא תקף. בנוסף תבחנו האם יש צורך לערוך ביטוח דירה, מה קורה אם מבקשים לעזוב במפתיע, אלו סיטואציות מצריכות השתתפות בתיקונים (למשל חלון שבור או מקרר תקול), כיצד משלמים שכ"ד (מזומן, העברה בנקאית, או צ'קים), אלו ערבויות צריך לספק וכדומה.

אולי יעניין אתכם גם: רגע לפני שקונים דירה: כל המידע החיוני

סגירת תפריט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות